Telefonos csalás áldozata lett egy Mályiban élő hölgy, nyolcmillióját sirathatja

Megosztás

Pedig a rendőrség úton útfélen próbálja figyelmeztetni a rendre hasonló módszerrel előálló és mégis sokszor sikeres csalókra a lakosságot, de áldozatunk rendkívül hiszékeny volt.

Nemcsak az eredetileg a számláján levő pénzt utalta át a csalók bankszámlájára, de miközben összes banki személyes adatát megadta, még kötvényeit is átváltotta, annyira megbízott az ismeretlent telefonálóban, akit bankárnak gondolt.

Csalás miatt folytat nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben. Az elkövető február 28-án kicsalt egy Mályiban lakó sértettől közel nyolcmillió forintot – írja a rendőrségi közlemény.

Az álbankár telefonon kereste meg áldozatát, és közölte a sértettel, hogy gyanús műveletet észleltek a számláján, de közösen meg tudják akadályozni, hogy ne érje kár. A férfi, hogy kéréseit nyomatékossá tegye, azt mondta az asszonynak, hogy „a rendőrség is figyel minket, így el tudják kapni a csalókat”.

Az elkövető kérte a nőtől, hogy töltse le számítógépére az AnyDesk programot, majd lépjen be a netbankjába, illetve nyisson egy más névre szóló számlát, és utalja oda a pénzét, aminek eleget is tett.

Később az asszony az álbankár kérésére a kötvényeit is beváltotta, és szintén az új számlára helyezte el. A csaló így megszerezte a sértett netbankos adatait, majd az összes megtakarított pénzét is, rendkívül sikeres akciót vitt végig, gyakorlatilag mindent vitt, ami vihető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek